fredag 27. mai 2011

Leksjon i å chille under oppussing - i praksis

farvel, gamle flotte matskap med nettingdør og alt

bare peanøttsmøret igjen, i morgen før ni må det også være ryddet bort

farvel rød linoleum

hallo tusenvis av poser med ymse mat og utstyr

maximalisme i vinduskarmen, minst to rekker med tettpakket krimskrams

gitarene i hjørnet og en megalomansk utnyttet hylle

hauger med klær - og gryter

De som eier leiligheten vi bor i skal få pusset opp kjøkkenet vårt, slik at alt blir i tipp topp stand til når den en gang skal selges. Typisk norsk greie som - eh - jeg kan si mye om, men det har jeg ikke tenkt å gjøre nå. I praksis for oss betyr dette at vi nå er uten kjøkken for i hvertfall en uke! Det vil, i tillegg til at vi ikke får laget mat, si at alle tingene som var på kjøkkenet er flyttet inn i stua og på soverommet. Ingenting er som grytesamling i sengeenden! Hjelpe meg! Kaffekjeler, matvarer, maleskrin, symaskin, bøker, stettglass, digre vaser, planter, kopper og kar. Stilleben får her en helt ny dimensjon. Og rot én plass fører som kjent til rot andre plasser, så derfor er mange av klærne tatt opp til revurdering! Leverte seks poser med ting, tang og klær til Fretex akkurat nettopp (det var altså før bildene ble tatt). 

Utfordringen denne uken blir å ikke bli en frustrert grinebiter, men å gjøre det beste ut av det å være uten kjøkken, med med masse kjøkkenutstyr og rot på alle bauger og kanter. Vi vil selvsagt ha det morsomt og koselig! (For livet er så kort, vips). Sammenliknet med andre utfordringer er dette så klart barnemat - men det er likevel nyttig (i alle situasjoner) å legge merke til om man generelt fokuserer på lukkede dører eller åpne vinduer... Hva tror dere? Noen tips? Middag ute på restaurant hver dag utgår! (men tar veldig gjerne i mot tips om Rimelige spisesteder i Oslo)

3 kommentarer:

 1. Jeg hadde blitt litt gretten uten kjøkkenet mitt, tror jeg.

  Billig og bra i Oslo: Nam Fah (vegetarisk pad thai!), Mogador Café (marokkansk og afghansk mat), Vega, East Kitchen (billig!) og Hell's Kitchen for superbra og ganske rimelig pizza.

  Også må jeg tipse om New Anarkali, som jeg synes har Oslos beste indisk. Ikke kjempebillig, men den billigste vegetarretten koster sånn 125. Og man blir veeeldig mett!

  SvarSlett
 2. vega for alle pengene! også syns jeg kinarestauranten i karl johan (den som ligger i andre etasjen i det gamle bygget mellom stortorvet og karljohan), for tofuen dems er så gooood.

  SvarSlett
 3. Ine og Tinekatrine! Takk for tipsene, så snille dere er! Nam Fah og Vega er supre plasser, det blir nok Vega en av dagene! Lenge siden sist jeg var på Mogador - tror ikke jeg har spist der før, det skal jeg jammen prøve. Og vil gjerne spise goooood tofu en dag også, for det spiser jeg nesten aldri! Hurra! Så gøy å snu opp ned på alt, og få sett igjennom alle tingene uten at man skal flytte etterpå.

  SvarSlett