tirsdag 19. juli 2011

Jeg har 50 billetter til filmen Fitzcarraldo på Cinemateket!


kilde
kilde

Denne sommeren viser fantastiske Cinemateket her i Oslo publikums ønskefilmer. Hver person som fikk ønsket sitt oppfylt fikk i tillegg gratis billetter til visningen av sin film! Femti billetter. Jeg var en av dem, men jeg er dessverre ikke her akkurat når min valgte film, Fitzcarraldo, skal gå (heldigvis er jeg forhåpentligvis da en annen fin plass, så det går veldig bra likevel). Derfor har jeg lyst til å gi bort billettene her! 

Dette er det jeg skrev om filmen, litt endret (av meg), som står i Cinematek-bladet for denne perioden:

Filmen ble regissert i 1982 av mesteren Werner Herzog, og hovedrollen Fitzcarraldo er spilt av sprøsøte Klaus Kinski. Åstedet for historien er Amazonas, det hele foregår for over hundre år siden og hovedprosjektet til Fitzcarraldo er å bygge et operahus midt inni jungelen. Nå lurer jeg på hvor mange som fortsatt er interessert. Samtidig som at filmen er svært overdådig, bærer den virkeligheten tett til brystet. Vi kan nesten føle den fuktige luften som omslutter handlingen, og kjenne lukten av gjørme, forråtnelse og fordums koloniparfyme. Indianerne som blir innlemmet i Fitzcarraldos monumentale plan, ble under innspilling ditto innlemmet i Herzogs visjon. Sistnevnte har forøvrig en herlig tradisjon for å bruke en blanding av profesjonelle skuespillere og andre folk som han treffer underveis. Dette jorder handlingen, og gir den et dokumentarisk slør, som sammen med utrolig idérikdom og kunstneriskhet også gjør denne filmen til en meget frisk opplevelse. Andre mer eller mindre sentrale ingredienser som kan nevnes er: hengekøye, vilje, ozelot, Milton Nascimento, raseri og grammofon.

Så - er du her fredag 29. juli, søndag 31. juli eller onsdag 3. august? Ble du fristet til å se filmen? Har du lyst på en eller to billetter, og hvilken dag ønsker du å se filmen? Kommenter i feltet under, kanskje det blir billetter til alle som kommenterer, ellers blir det billetter til de som var først ute! Dersom du ikke har egen blogg/konto kan du legge igjen e-mail-addressen din, evt. skrive en mail til meg og fortelle hvilken kommentar som er din. Vær snar, for jeg må hente billettene ut så snart som mulig, og distribuere dem rundt selv. Send gjerne link til siden til noen du tror har lyst og mulighet til å se en veldig kul film akkurat nå. Mer info om visningstider for filmen, og resten av det spennende programmet, på http://www.cinemateket.no/.

23 kommentarer:

 1. Kult! Den ser veldig bra ut. Og, flaks for meg: Det er akkurat da jeg er i Oslo! Om du har to billetter til 3. august, tar jeg gjerne imot :)

  SvarSlett
 2. Kan jeg ha to billetter til fredag 29. juli kjære deg? So lekkert og kult du er, klem klem <3

  SvarSlett
 3. du mener vell 2 august? jeg vil, må bare tenke litt på hvilken dag :) har så lenge tenkt på å dra til Cinemateket, så dette er jo en fin mulighet!

  SvarSlett
 4. jeg mente 3.. ai, jeg surrer. men jeg vil ha to billetter til den 29 da, hvis jeg får :)

  SvarSlett
 5. Johannes, Kate og Tinekatrine! Dere gjør meg glad! Jeg har endret opplegget, slik at dere er sikre på at dere skal få gå på kino. Hurra! Nå er det 44 billetter igjen... Spre ordet, kjære dere, sånn at det flest mulig får!

  SvarSlett
 6. sprer ordet litt her og der jeg :)

  SvarSlett
 7. To til søndag 31. juli, takk! Har villet se denne filmen i et par år nå, men har aldri klart å finne den! Det hadde fantastisk å endelig få se den!

  paulsenstine@gmail.com

  SvarSlett
 8. Høres finfint ut. Kan jeg få to biletter til søndagen?

  SvarSlett
 9. Tre billetter til 3. august om jeg kan få? :)

  SvarSlett
 10. Ja! Dere får! :) Kan dere sende beskjeden videre? Så får jeg hentet ut billettene så snart som mulig!

  SvarSlett
 11. Stine - de har forresten filmen på biblioteket - men det er så klart best å se den på stort lerret. Det var min lure plan, som av sjebnen ble gjort om til flaks for deg. :)

  TineKatrine - takk!

  SvarSlett
 12. oi, kan jeg få til den 3 august i stedet?

  SvarSlett
 13. Jepp! :) Skal forsøke å holde orden.

  SvarSlett
 14. Hei! Kan jeg vær så snill få to billetter, søndag 31.juli? Jeg har tipset andre om bloggen din, men fikk ikke til å logge med min egen blogg - så jeg skriver min epost her: sandra.mail84@gmail.com

  SvarSlett
 15. Tar gjerne to billetter til onsdag 3. august :)

  anders.breivik@gmail.com

  SvarSlett
 16. Ja! To billetter til søndag 31. juli - ønsker jeg meg sterkt!
  mettre@student.uv.uio.no

  SvarSlett
 17. Jeg vil gjerne ha to billetter til onsdag 3. august.
  gurojak@hotmail.com

  Tusen takk!

  SvarSlett
 18. fra Ositobjorn: Hei! Har gjerne lyst på billett! 03. august høres i så fall fint ut og gjerne meg \ 1 om ok`. Har besøk fra Brasil, så da er vel denne filmen av interesse =

  SvarSlett
 19. Hei! Jeg vil gjerne ha to billetter til 29. maximillian_berg@hotmail.com

  max

  SvarSlett
 20. Hei, jeg vil gjerne ha to biletter til søndag 31.juli. vannebo@broadpark.no

  Vegar :)

  SvarSlett
 21. Maria - to stk. fredag 29

  SvarSlett
 22. Åå! Dette er for utrolig! Sånt skjer vel aldri? Jeg elsker Klaus Kinski, og vil fryktelig gjerne ha to billetter! kineirgens@gmail.com

  SvarSlett