torsdag 27. januar 2011

Hei sol!


Sola maler striper av gull på soveromveggen før jeg står opp. Og når jeg trekker fra gardinene får jeg se en by som er badet i gyllent sollys. Og våren har kommet - i hjertet mitt! Selv om det blir snø og kaldt igjen har våren kommet hit. Våren smelter og helbreder og vekker til live!

Smil til sola. Ta vare på hver dag. Ta i mot det du får.

Denne våren skal jeg gjøre det der som jeg nevnte akkurat nå.

Ellers skal jeg ta med med termos med te og porselenskopper og invitere folk på tur og te ute - jeg skal gå på tur i byen og i marka. Jeg skal lese, høre på lydbøker, tegne, sy, skrive, være åpen for muligheter, være sammen med folk som vil meg vel og som jeg vil vel, danse. I tillegg skal jeg, som årene før, være mye bedre enn året før med å høste egen mat fra den gavmilde, norske naturen. Og da mener jeg ikke at jeg skal skyte en elg, nei, jeg mener at jeg skal plukke nesle, løvetann, bjørkeblader, sisselrot og mye mye mer som jeg garantert kommer tilbake til. Og fuglene! Åh, hvor jeg skal låne dem mitt øre. Og blomstene og alle vekstene, min luktesans og mine øyne. Jeg skal se våren våkne sakte til live, så kanskje med et brak - eller så skal jeg se våren vekke alt det andre til live - skjer det akkurat samtidig? Det er det fine med å bo i et land der særlig høsten, vinteren og våren er ganske lange - man får tid til å smake på alle nyansene av dem, de er ikke gjort unna i en fei. Og det har jeg tenkt å benytte meg av. Jeg skal være en vårspion! Hurra!

Nå skal jeg drikke morgenspirulinamacagrapefruktogsitronjuice og spise grove rundstykker. Og så skal jeg vandre. I sola.

Hva skal du gjøre i vår? Vær så snill å fortell litt om det i kommentarfeltet, jeg er kjempespent!

8 kommentarer:

 1. Jeg skal spise sandwich-is og vente på sommeren!

  SvarSlett
 2. Kjære Vårspion!

  Til våren skal jeg inkludere, inspirere og inspisere. Jeg skal reise til København, London og Ås. Jeg skal utforske, bli utfordret og utføre. Jeg skal tilbringe masse tid med meg selv, mine kjære og ikke minst drikke masse god kaffe med deg i parken - på en benk - i solen. Jeg skal gå på de konsertene jeg vil, si hva jeg vil og tenke enda litt til. Og jeg skal helt sikkert sløse og spare og sløse alt vekk igjen. Gråte og le - om hverandre. Jeg skal feire, feste og forstå litt mer av alt. Jeg skal bestå alle eksamenene mine og lese enda mer. Jeg skal elske og bli elsket. Engasjere og bli engasjert, dele og drømme. Bli sjokkert og overrasket. Oppleve – leve. Kan nesten ikke vente… Tror jeg begynner våren nå jeg.

  jubben

  SvarSlett
 3. Haha, Magnus! Nydelig. Sandwich er vår venn. Jeg vet at det i tillegg kommer til å skje mange ting som du ikke hadde forventet! :)

  Fantastisk, Jubben! Det høres ut som en helt perfekt plan. Vidunderlig.
  København, London og Ås - det er liksom de tre store, ikke sant?

  Hei, vår! Her er vi, og her blir vi helt til vi blir sommer.

  SvarSlett
 4. jeg har feiret et stk sønn, og kostholdet har slett ikke vært noe i nærheten av så sunt som ditt er! (ingen råkakao engang, pur usunn vanlighet:)
  men våren fikk jeg også et glimt av idag. per øret. per en syngende fugl ved siden av trappa.

  bare nydelig.

  SvarSlett
 5. Å Elri Elri, du har så mange nydelige bileter og ikkje minst tankar. Tack så mycket for at du vil dele! Det gjer godt for sjela å både sjå og lese! Du minnar meg på alt det fine som er der ute

  Kathrine

  SvarSlett
 6. Tusen takk for fiiine og inspirerende kommentarer.

  Hanne - wow! Det er utrolig bra å feire sine barn! De er mirakler! Og da synes jeg man skal spise det man synes er best. Fuglene som synger gjør en skikkelig bra innsats, fuglesang betyr mye for oss menneskesjelene... Det kvitrer her i Oslo også om dagen, det er vidunderlig.

  Kathrine - å, så glad jeg blir! Jeg er veldig glad for å ha mulighet til å dele med deg. Tusen takk.

  SvarSlett
 7. Så fint! Du skriver så hjertevarmt og jeg blir glad.

  Når våren kommer skal jeg også smile til solen, smile til fremmede, lytte til fuglesangen om morgenen, oppdage små blomster i veikanten, skrive brev til noen jeg holder kjært, lese bøker på trikken, besøke skogen, tegne i en eplebok, samle på ting jeg finner, klemme

  SvarSlett
 8. Fantastisk! Jeg er helt sikker på at våren i år blir helt nydelig. Det er jo så mange fine folk som gleder seg til den, og har tenkt å gjøre fine ting! Bare start nå! :) Tusen takk for nydelig kommentar.

  SvarSlett