onsdag 9. februar 2011

Hvordan behandle en kokosnøtt?

1

2

3

1. Få ut kokosvannet

Kokosnøtta har tre mørke flekker på den ene enden - se bilde 1. Den ene av disse er mykere enn de andre, og kan (ganske) enkelt stikkes hull på med den spisse enden av en saks - jeg bruker en hammer og en syl, sylen går lett inn. De andre burde du definitivt ha hammer og syl for å åpne. Ikke fortvil, men hold kokosnøtta godt fast. Åpne de hullene du kan, og sett kokosnøtta på hodet over et glass! La vannet renne ut - se bilde 2. Kanskje du må bevege litt på den.

2. Knus kokosnøtta

Legg kokosnøtta i en pose, så en pose til. Hold i begge posenes håndtak, og snurp posen litt sammen. Finn et stein- eller sementgulv. Benytt deg av pendel- og gravitasjonskrafta og sleng posen i bakken, hardt! (men hold den fast) Hvis du ikke hørte et knekk, gjenta. Vær bestemt. Ta kokosnøtta ut av posen og bryt den opp! Se bilde 3. 


3. Og så?

Drikk vannet med ærbødighet. Det er edle dråper som selges for gull og grønne skoger på fancy butikker. Det er mange helsefordeler med vannet, og det blir brukt for eksempel mot fyllesyke i Latin-Amerika.

Kokoskjøttet kan spises slik som det er. Du kan spise det brune. Så klart kan du lage mye forskjellig med kokoskjøttet. En veldig enkel ting man kan gjøre er å skjære det i lange tynne skiver og riste det forsiktig i ovnen til det hvite har blitt gyldent, og det dufter himmelsk. Da er det perfekt i frokostblanding, i desserter, i kaker, på yoghurt, som dryss på salater og ris, i drinker... Jeg kommer nok tilbake til kokos om ikke så altfor lenge. Alt med kokos er bra.

2 kommentarer:

  1. Hæ?! Det er jo helt sinnsykt. Den ene flekken er mykere enn de andre? En godt bevart hemmelighet som jeg gleder meg til å få bruk for :)

    SvarSlett
  2. Ja, dette skal må du sjekke ut. Man blir kulere hver eneste gang man har en kokosnøtt, åpner en kokosnøtt eller spiser noe med kokos i. Tror jeg.

    SvarSlett