søndag 30. januar 2011

Lørdag topp 10

bildet er tatt av han som har laget denne tegningen

1. Besøk direkte fra Panama. Min søster kom derfra i morges og kunne fortelle historier om kolibrier, snille hester, fantastiske folk, eventyr, vulkanekspedisjon, strender og merkelige sammentreff. For ikke å snakke om aper, hvalper, katter og cowboys, og mystiske, gamle damer. Dessuten hadde hun med seg masse fint, som rå kakao og herlig økologisk kaffe kjøpt fra de som hadde laget det, fargerike stoffer, rom, rå kokosolje. Ultimat snill!

2. Deilig brunsj med yndlingsfolkene mine, med valnøttbrød fra blings, comté, falafel, søtpotethummus og baba ganoush.

3. Sollyset ute. Himmelen - always.

bildet er tatt av han som har denne kule bloggen

4. Lørdagsmarkedet på Grønland. Vi fant alt vi trengte (og som vi har trengt veldig lenge), på én to tre. En lampe, et smalt bord og en stol. Halleluja! Dette betyr bedre leselys og dermed bedre syn i fremtiden enn tidligere antatt, det betyr at vi kan slutte å bruke en krakk som databord, noe som virkelig har ergonomiske fortrinn vil jeg tro, og så den brune stolen, som passer til (data)bordet. Ellers var det feiende flott stemning under brua, åh, jeg liker det markedet - føler meg på ferie når jeg er der, det føles ikke ut som Norge i det hele tatt. Dessuten er det alltid mange fine og rare ting, mange morsomme og rare selgere, og mulighet til å gjøre virkelige kupp. I tillegg kommer den selvsagte miljøgevinsten ved å kjøpe brukt. Ettersom vi var tre i følget fikk vi en ting hver å bære hjem. Jeg bar stolen!5. Da vi kom hjem holdt naboen på å flytte. Og så spurte han om vi ville ha tre slike stoler til som den vi hadde kjøpt, bare i rødt. Jippi! Snill nabo. Lykke til i det nye hjemmet! Det blir nok fint med mer plass.

6. At han som jeg lever med, som jeg er så utrolig glad, i tillegg til alt det andre, fant ut at han skulle vaske kjøleskapet, og nå har han vasket og ryddet så fint der inne at jeg tror vi kan feire Småkakedagen inne i kjøpeskapet neste gang. Seriøst. Det er like før jeg må legge på en duk.

7. Postkort i postkassen! Fra Panama! (samme dag som hun kom tilbake!) Jeg vil også til Panama. Egentlig skulle jeg jo til Latin-Amerika i vinter - men vi måtte avbestille turen i siste liten - det er ikke alltid ting blir som man hadde trodd. Så derfor er vi her, og det har også sine gyldne sider.

8. Mail fra en helt spesiell venninne, endelig et livstegn! Det gjorde meg glad, altså.

9. Sein middag; grov speltpasta med tomatsaus med aubergine og parmesan oppå, ovnsbakt aromasopp og hvitløk, grønn salat med feldsalat og frisee. Dessert; tyrkisk yoghurt med ristede mandler, kanel og agavesirup. Selskap; perfekt.

10. Meditasjon både om morgenen OG om kvelden.

Hva er dine beste øyeblikk de siste dagene?

3 kommentarer:

 1. Fin liste! Mitt beste øyeblikk i dag var da jeg hørte en utrolig fin ny låt.

  SvarSlett
 2. Visste ikke at Panamagjesten hadde kommet til Norge! Baba ganoush hørtes spennende ut, litt som å drikke hummus?

  SvarSlett
 3. Hann! Det høres ut som et veldig flott øyeblikk! Vil du si hvilken låt? Eller er det konfidensielt?

  Magnus - Panamagjesten er i Norge, hurra for det! Nja, jeg vil ikke akkurat sammeligne baba ganoush med å drikke hummus. Men det er en interessant tanke. Det er som en røre, som hummus, men hummusen er litt tyngre, mens baba ganoush er mer kremete og lett i konsistensen. Deilig på brød.

  SvarSlett