Bryr du deg om miljøet? Bryr du deg om mennesker i andre land? Bryr du deg om dyr? Bryr du deg om din egen og de neste generasjoners fremtid? Og er du tilfeldigvis i Bergen? Det er fokusuke på studentsamskipnaden i Bergen denne uka! Mat - uken for alle som spiser.
Kanskje noe for deg eller noen du kjenner?
Folk har aldri vært så opptatt av kosthold og helse som i dag, samtidig utgjør overvekt og fedme et av våre største helseproblemer. Vi nordmenn kaster en fjerdedel av maten vi kjøper, noe som står i skarp kontrast til at nærmere 1 milliard mennesker er underernært - og hva med klimaet? (sakset fra SIB)
I dag skal noen debattere noe veldig viktig!
En gjennomsnittelig norsking spiser åtti kilo kjøtt i året. Er dette bærekraftig i en verden der husdyrhold står for 18 prosent av de globale klimautslippene? Siri Martinusen, Ane Hansdatter Kismul, Hans Petter Andersen, Erik Halvorsen og Mekonnen Germiso debatterer.
TEGLVERKET, KVARTERET, BERGEN. Tid: 18:00.
Og på lørdag skjer det noe skikkelig gøy:
Restauranten Resept arrangerer kokkekurs der du lærer å lage et vegansk, miljøvennlig og sunt gourmetmåltid du kan imponere vennene dine med.
DET AKADEMISKE KVARTER, BERGEN. Tid: 19:15.
Jeg blir skikkelig glad når jeg få karse på maten min! Og det er en rimelig og enkel affære. |
En bukett med karse blir en fin gå-bort-gave, særlig hvis du skal i bursdag til en mus. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar