tirsdag 5. april 2011

Amsterdam

Nøkkelord: 
mat. kunst. grønnere (enn forventet. enn i Oslo). blomster (overalt). sykling (overalt og på alle måter).
aksept. vidunderlige (folk). katter (i gatene, på restaurantene, på bordene). 

*Hotellet: Hotel de Filosoof - anbefales! Nydelig hotell og rom og flott beliggenhet (for oss i hvertfall)

*Den fineste vegetarrestauranten: Vliegende Schotel - den flyvende tallerken (Nettsiden yter IKKE plassen rettferdighet) Fantastisk interiør. Minnet meg om Valparaíso i Chile, og Zaruma i Ecuador. Og noe fra en drøm. Enkelt og genialt. Trekkspilldør til do. Og en rosa, liten vask. Folkene som jobbet der var kule og hyggelige og hadde skikkelig peil. De hadde både vegetarmat og vegansk mat - og de lagde den med inspirasjon fra både raw food, living foods og ayurvedisk mat. Jeg spiste en rett fra regnskogen i Borneo! Kuuuult. 

*Piknikk i park. Så klart. 

*Hadde en time i floating tank på Koan Float. Digg! Han som fant opp floating tank svømte med delfiner og tok LSD på 60-tallet. Delfinene tok også LSD. 

*Var på Van Gogh-museet og på Rijsmuseum Amsterdam. Wow! 

*Det vi shoppa var økologisk mat. Alger og nøtter og quinoa og sånn. Og ost og vin. Nam!

*Det ene bildet viser bilde av den største putekrigen jeg har vært vitne til. Kan du se hvilket det er? 

*Rett skal være rett, heter det, og åtte av bildene er fra Utrecht, hvor vi også hadde en svipptur - flott by. Sandwichen og juicen (fra Keek), de store ostene, de små apene i toget, gorgonzolabrødet, katten i vinduet og bakgården med blomster og sykler og syklister i enden er fra Utrecht. 

*Inspirert: Utrolig deilig å være i en by der det er (tilsynelatende) så lav prippenhetsfaktor, sånn generelt, virket det ut som. Folk virket glade, åpne, avslappede og aksepterende. Amsterdamene- og mennene har virkelig flyttet inn i livene sine, tror jeg. 

For et luksusliv! Overveldende mye fint. Tusen takk for turen! 

In English: 

Keywords: 
food. art. greener (than in Oslo, than expected). flowers. bicycling (all over the place, in all ways possible). accept. wonderful (people, city). cats (in the streets, in restaurants, on tables). Hotel: Hotel de Filosoof. Fantastic vegetarian restaurant: Vliegende Schotel5 kommentarer:

 1. Tusen takk, Elri - for en vidunderlig reise!

  SvarSlett
 2. Det så ut som en veldig hyggelig ferie. Så heldig du er!

  SvarSlett
 3. Camilla og Johanne - tusen takk for at dere ble med (litt eller mye) på den vidunderlige reisen. Jeg er er utrolig heldig, ja. Herlighet. :)

  SvarSlett
 4. Nå gleder jeg meg bare enda mer til å dra dit! :D

  SvarSlett