torsdag 14. april 2011

Supersunn, helt rå og veldig god salat.

Legg villris på et stort fat - den kan brukes rå, hvis du legger den i bløtt i tre-fire dager - husk å skifte vann ca. 2 ganger per dag.            (Dersom du vil kan du bruke kokt quinoa, pasta, bokhvete, brun ris etc. i steden!)

Dryss over purreløk skjært i tynne ringer. Du kan godt bruke rødløk eller vårløk i steden.

Tid for paprika. I tynne skiver.

Kålrot i fyrstikktynne biter.


Cherrytomat i båter.

Bløtlagte solsikkefrø. Eller vanlige, eller ristede. Evt. andre typer nøtter eller frø.

Basilikumblader, revet. 

Klem en halv lime i hånden mens du rister den over fatet. Noen rause ringer med en god olivenolje.
Nykvernet pepper og godt salt.

Sett fatet på bordet, med to mindre fat ved siden av. 

Spis sammen med en du ønsker vel. Gjerne litt brød og mandelbasilikumspesto ved salaten hvis du har.
Ellers, i tilfelle det ikke er overflødig å si det: Ta deg god tid med maten. Husk å tygge maten godt og spise sakte.
Viktig når man spiser rått! Og ellers også? Takk for maten! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar