torsdag 21. april 2011

Kulinariske elementer som passer bra til påskelunsj

Kokte sorte bønner marinert i hasselnøttolje med sitronsaft og -zest, salt og pepper. Finhakket flatpersille, vårløk, tomat og paprika. Latinamerikansk variasjon: marinade av olivenolje, salt og pepper, hvitløk, chili, mortret kummin og korianderfrø etter behag. Tomat, paprika og rødløk! Fersk koriander definitivt på sin plass. Sitron kan da gjerne byttes ut med lime. 

Superenkelt - rå brokkolibuketter lagt i en pose med olje og salt, og massért litt på hver enkelt brokkolibit, sånn at det ble mykere. Blandet med bløtlagte, hele mandler. Jartrud minnet meg på denne geniale kombinasjonen igjen! Takk! 

Bønnespirer og gulrotskiver med sitronsaft.

En kopp bløtlagte solsikkefrø og fire bløtlagte soltørkede tomater kjørt i blender sammen med litt vann, olivenolje og gurkemeie. Kan brukes som dip, dressing og pålegg! 

For en gangs skyld; rundstykker av ferdigkjøpt mix, bare for å teste. Så lett! Dog ingen billig variant. Bare sunne og gode ingredienser, for eksempel quinoa, hirse og sesamfrø!  Cornells Alternativ, heter det.
Fritt for gluten og gjær for de som har problemer med det. 

Kokt quinoa med finhakket rucola og basilikum og god olivenolje.

2 kommentarer:

  1. Nam, så mye godt. Dette var skikkelig bra nistetips!

    SvarSlett
  2. :) Så bra, Ine! Her er noen andre ting jeg syns passer veldig bra også:

    http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/04/supersunn-helt-ra-og-veldig-god-salat.html

    http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/04/salater-med-kal-kikerter-quinoa-og.html

    http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/03/fire.html

    god lunsj!

    SvarSlett