onsdag 20. juli 2011

Det er kirsebær og moreller overalt!






Har du plukket noe i det siste? Det er så masse bær og frukt som bare råtner fordi ingen plukker! Det er lenge siden jeg gikk inn i private hager på slang, men det er heldigvis mange trær overalt i hele byen som blomstrer skjønt om våren og bærer saftig, smakfull frukt om sommeren. Derfor plukket jeg og min betraktelig høyere mann en liten pose kirsebær i felleshagen utenfor her som vi bor. Dermed fikk vi også pratet endel med naboer vi ikke har pratet med tidligere, for folk blir nysgjerrige når noen står og plukker kirsebær, visst.

Det sprutet masse da jeg tok ut steinene. Jeg la alt kirsebærkjøttet i en liten gryte, lot det småkoke til det hadde kokt litt inn. Så tilsatte jeg en liten dæsj (ekte) vanilje i pulverform, og litt demerarasukker, og lot det så over varmen en stund til - man kan velge selv om man vil ha et tykt eller tynt syltetøy. Etterpå spiste vi rundstykker med kirsebærsyltetøy. Syltetøyet passer også utrolig godt til å blandes i yoghurt naturell, eller tyrkisk/gresk yoghurt. Til kirsebærpai! Blandet med krem og servert på myke eller sprø kjeks som supersøte små kaker. Til vafler, så klart. Som fyll i gjærbakst. Som gave til en som er veldig, veldig snill, eller veldig glad i syltetøy.

3 kommentarer:

  1. å ja, kirsebærsyltetøy! mmm
    fine bilder!

    SvarSlett
  2. en dag skal jeg bo i et hus med hage med fruktær og bærbusker og kjøkkenhage og alt fint i!

    SvarSlett
  3. Tinekatrine - Ja, det kommer til å bli helt nydelig!

    Astri - ja! tipper det hadde blitt perfekte kirsebærsnipper.

    SvarSlett