mandag 11. juli 2011

Frukt og grønnsaker er mine venner!


Omsider bestemte jeg meg her en natt for å rett og slett kjøpe en juicer. Hurra! Har brukt den veldig mange ganger på veldig kort tid. Dette er ikke et apparat jeg vil anbefale alle å investere i, for de fleste ville den bare blitt et irriterende og ikke så veldig pent fremmedlegeme i veien på kjøkkenbenken.

Men! Dersom du kan svare ja på disse spørsmålene, go for it:

*Elsker du frukt og/eller grønnsaker?

*Liker du tanken på å kunne drikke for eksempel tre gulrøtter, en appelsin, en halv rødbete og en halv sitron som en del av din utrolig sunne og deilige frokost?

*Ønsker du å få i deg mer av grønnsakenes og fruktenes fantastiske egenskaper, uten å nødvendigvis måtte knaske deg igjennom hver dag?

*Liker du å bruke tid på kjøkkenet?

*Synes du det er helt greit å bruke tyve minutter (dette varierer med valg av grønnsaker, mengde juice og ryddighet på kjøkkenet etc!) på å stelle i stand (inkl. vasking) en juice som du drikker på fem minutter?

*Har du selvdisiplin nok til å vaske alle juicerdelene FØR du drikker juicen, selv om juicen ser utfattelig fristende ut og du er skikkelig tørst og det lukter kjempegodt av for eksempel ferskpresset ingefær og lime? (Det er nemlig slik at det er utrolig mye lettere å vaske disse tingene med én gang, enn etter en stund)

*Har du tenkt å lage juice ofte, så ofte at du ikke heller like godt kan bruke pengene på å gå på en juicebar eller noe liknende de gangene behovet melder seg? (Her tenker jeg miljø altså - dumt å kjøpe ting man ikke bruker! Jeg tenker på alle de ubrukte, rådyre kaffemaskinene rundt om i dette rike landet - krise! Flaut!)

*Altså - vil denne maskinen bringe deg glede og helse, og ikke frustrasjon og dårlig miljøsamvittighet?

Dersom det ikke er noe for deg, men du har blender og vil lese litt mer om blending, se her for generell jucielaging i blending, her for mer inspirasjon til flere fruktdrikker i blender, og følg med på bloggen for jeg har et lite Oslo-tips på lur!

Igjen - tusen takk til dere som kommenterer, eller har kontaktet meg på andre vis. Inspirerende å vite hvorfor dere leser og kommer tilbake. Jeg har for eksempel mange onkler, men bare en som leser bloggen. Så vidt jeg vet. Han ringte meg her om dagen: "Hei Elri! Vi er i Oslo! Og det er to ting vi har kjempelyst til. Det første er å komme opp på takterrassen - og det andre er å invitere dere på den italienske pizzarestauranten". Begge tingene hadde han sett på bloggen. Han må vel være den eneste som leser bloggen som kaller seg en "hard mann" - vel, han er uansett blant verdens snilleste. Og så kom de, og det var så utrolig koselig. Family, altså. Sender en klem til Stavanger til Bjørn, Sondre, Å og Ice - supert firkløver. Og alle dere andre.


Se, nå har jeg lagt mailaddressen min til i profilen - trodde den var der fra før, men ble gjort oppmerksom på det motsatte. Nå skal jeg ut og nyte sola! Ha en strålende dag, og dersom ikke sola skinner der du er håper jeg at du selv kjenner din indre sol, og skinner på andre, som igjen skinner på deg. 

6 kommentarer:

 1. Stilig farge på juicen i det andre bildet! :D
  Jeg har vurdert/vurderer juicer selv, men ser det nok an en stund til. Blenderen er flittig i bruk, opptil flere ganger om dagen, og kan jo lage juice med den og nøttemelkpose om jeg absolutt vil. Det jeg tenker mest på er alt grønnsaks/fruktkjøttet som blir "til overs". Jeg hater å kaste mat, og har ikke kompost eller noe, så vet ikke hvordan jeg skal forholde meg til det i så fall. Liker i grunnen å spise alle delene av det jeg kjøper, så langt det er mulig. Det er tross alt mye mer mat i tre gulrøtter, en appelsin, en halv rødbete og en halv sitron enn i et lite glass juice. :)

  Kommentarer er kjempekoselig! :) Jeg koser meg ihvertfall i sola, til gangs også, nesten 40 grader her i Tyrkia. :P Vel, egentlig blir det mest skygge for min del, for varmt i sola, men koser meg uansett. ;)

  SvarSlett
 2. Jeg så det an ganske lenge før jeg gikk drastisk til verks og bare gjorde det. Og takk for at du nevner det - en av de grunnene til at jeg vurderte det såpass lenge var fordi jeg ikke heller liker å kaste mat, og måtte finne ut hva man kan bruke restene til først. Så endel av restene har jeg hittill brukt i bakverk, og har i fremtiden tenkt å bruke dem i div. dehydratorprosjekter, supper, gryter etc. VIKTIG! Det bør være et av punktene

  *Lover du å være kreativ med grønnsaksrestene?

  Når dette er sagt. Jeg overdrev litt da jeg sa LITE glass juice av de nevnte grønnsakene, men det blir definitivt mindre juice enn det frukten i seg selv veier. Men det er et spennende prosjekt, å veie frukten, og så veie juicen. Det som slår meg er at det ikke alltid blir så mye grønnsaksrester heller nemlig. Det er kanskje mer "luft" i frukt enn det man vanligvis tror? Slik at volumet ser større ut enn det det egentlig er? Uansett - bra kommentar. Glad for at flere tenker slik, og liker ikke trenden med å bare tenke helse for sin egen del og ikke tenke helhetlig.

  Tyrkia høres deilig ut. Jeg kom akkurat tilbake fra marka - nydelig det også. Nydelig planet!

  SvarSlett
 3. jeg har lyst på juicer! har en nå som er en del av foodprosessoren, men den er så utrooolig tungvin og hopper bortover benken, noe som er litt upraktisk da den er lavere enn de fleste glassene jeg har, så har hendt et par ganger at glasset har veltet...... det er jo hvertfall bortkastet! også kan den ikke juice salat, og merker den jukser litt for er alltid noen store eplebiter og slikt igjen i maskinen. ikke en kvalitetsjuicer med andre ord! og så er den noe herk å vaske!! så skal ha meg en skikkelig en som kan juice salat og er høyere enn et glass og slikt. en dag, når jeg har penger, hehe.

  SvarSlett
 4. Kan jeg spørre om hvilket merke du har kjøpt? Og om du er fornøyd? Jeg er på jakt etter en juicepresse selv, men vet ikke hvilket merke som er best, hvor stor kapasitet en burde velge... etc.

  Marie

  SvarSlett
 5. Kan jeg spørre om hvilket merke du har kjøpt? Og om du er fornøyd? Jeg er på jakt etter en juicepresse selv, men vet ikke hvilket merke som er best, hvor stor kapasitet en burde velge... etc.

  Marie

  SvarSlett
 6. Hei! Philips HR1861. Du kan lese mer om den her; http://siljesreise.com/silje-the-juicergirl-ny-juicemaskin/

  Jeg har laget en god del juice med den - og jeg synes den funker veldig bra. Vær obs på at man trenger en god del frukt+grønt for å lage juice, og at man miljømessig bør bruke restene. :) Gode greier!

  Kan hende dette ikke er den aller beste, men i den prisklassen tror jeg nok den scorer bra. Og den har kapasitet til å lage flere glass juice på en gang! Selv fant jeg ut at jeg bare måtte hoppe i det, og bestilte. Kan tenke seg grønn når man skal velge teknisk utstyr.

  Lykke til!

  SvarSlett