lørdag 9. juli 2011

Sushi happy hour!

Noriark og brun sushiris, på bambusmatte
Selleri skåret i tynne strimler, gulrøtter likeså. Koriander, sukkererter og avocado.
Ristede sesamfrø. Og en visjon jeg fikk, og gjennomførte; bløtlagte valnøtter kjørt med ferske maiskorn i foodprosessoren. Veldig bra. Så får man fine fettsyrer i vegetarsushien sin!
Herlighet så godt! Med soyasaus, wasabi og syltet ingefær til, så klart. 
Vegetarsushi rules!
I går lagde vi sushi for første gang! En suksess! Vanlig sushi er ikke noe for meg siden jeg ikke spiser fisk lenger, men det var egentlig ikke noe for meg tidligere heller - men jeg elsket konseptet; små, fine munnfuller, smaken av den sterke wasabien, den søtsyrligfriske ingefæren, havsmaken av norien. Problemet var bare rå fisk - først og fremst min prippenhet med henhold til animalske råvarer, eksempelvis bløt eggeplomme, synlig fett på kjøtt og altså rå fisk - dette hadde jeg imidlertid lovet meg selv å utfordre meg selv på dersom jeg skulle fortsette å spise fisk og kjøtt, noe jeg ikke gjorde. Senere fikk jeg også vite at sushi med den fisken de pleier å bruke er noe av det mest miljøfiendtlige man kan spise - for en vanlig porsjon sushi har utrolig masse mer havdyr og fisk blitt fanget, og mye blitt kastet ut igjen, dødt eller halvdødt. Triste greier! Gleden var derfor svært stor da jeg oppdaget vegetarsushi! Det tilfredsstilte alle mine behov! I tillegg til at det smaker helt fantasisk, kan varieres på mange måter og være en sann konsistensfest, er det utrolig lett å lage. Hurra! 

6 kommentarer:

 1. Dette så fantastisk godt ut! Jeg har alltid lyst på maki, men husker aldri på at jeg må kjøpe en sånn matte. Hvor finner man det? Håper helgen din er god!

  SvarSlett
 2. mm! nydelige bilder, elri!

  SvarSlett
 3. Gunnhild - ja, mmmmm... :) Man kan for eksempel kjøpe en sånn matte i Torggata. På de asiatiske butikkene med Thai-Vietnam-den delen av Asia-profil. Ikke på Izmir import, altså, men den andre siden. TT-markedet og sånn. Det koster bare 25 kroner! Et kupp, spør du meg!

  Marte - tusen takk! Det var forresten dere som gjorde at sushi-drømme-lasset mitt tippet over med deres "sak" på sushi for en stund siden. Siden jeg hadde det meste (bortsett fra matte) i skapet var veien kort. Hurra for dere!

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder!

  Man trenger overhodet ikke matte for å lage maki, bare så det er sagt. Jeg synes nesten det er enklere uten. :) Valnøtt- og maisblandingen høres spennende ut.

  SvarSlett
 5. mmm! jeg har ingrediensene, til og med bambusmatter, minus grønnsakene, må skaffe, må lage vegetarmaki, syyykt digg! skal tilbake hit og følge steg for steg da 8)

  SvarSlett
 6. oi, de så bra ut. de har fantastisk tofu-maki på sushi star på det 'senteret' her på st.hanshaugen. hvor fikk du tak i brun sushiris?

  SvarSlett