torsdag 12. mai 2011

Grønnsakssuppe med brennesle og skvallerkål


Du trenger:

en stor halv sellerirot eller en hel mindre
to gulerøtter
4 poteter
ca. 1,5 - 2 dl ferdigkokte hvite bønner, gjerne også litt av kokekraften
brennesle og skvallerkål, skylt meget godt. (mengde - alt fra lite til mye funker, jeg brukte 3-4 dl lett sammenpresset)
gressløk, gjerne masse
smør eller olje
vann
salt og evt. pepper

(hvis du er meget heldig kan du også bruke kornene på en fersk maiskolbe)

Skrell sellerirot, potet og gulrot, og skjær i små biter. Smelt smør/varm olje i en gryte, og ha oppi grønnsakene. Rør, og se at grønnsakene blir blanke og fine. De skal ikke bli brune, men noen biter kan godt bli litt gyldne i kantene. Ha oppi vann og bønner. (Som sagt tidligere her på bloggen, fyll på med vann sånn at det dekker grønnsakene, ikke ha oppi for mye med en gang, fyll heller på etterhvert.)
Ta av de grove stilkene på neslen - de fleste hårene til neslen er ufarliggjort etter ivrig skylling, men bruk hansker dersom du vil være sikker på å ikke brenne deg. Hakk nesle og skvallerkål fint. Ha oppi suppa når grønnsakene begynner å bli myke. Dersom du har maiskorn, ha det også oppi nå. Trenger du å ha i mer vann? La suppa småkoke til alt er mykt, ca. 10 minutter. Tilsett raust med finhakket gressløk, og salt og pepper etter smak.

Kjempegodt! Og veldig fint å plukke råvarer til middagen ute i naturen. Jippi! Skal gjentas snart.

1 kommentar: