fredag 18. mars 2011

Ideer til fruktdrikker i blender






Hei folkens! Er det noen som husker de fire trinnene for å lage fruktdrikker i blender? Hvis du ikke husker fremgangsmåten, eller aldri har prøvd før, og lurer: her er innlegget
Nå skal du få en liten billedpresentasjon av dagens morgensmoothie her i huset, og masse inspirasjon:




Bringebærsmoothie for to, tre ingredienser:

1 banan + 2 - 3 dl fryste bringebær (litt over 100 g) + melk/rismelk/soyamelk







Nedenfor følger flere forslag! Hver kombinasjon har sine smaksopplevelser, og sine gode helsemessige sider. Melk og vann kan brukes som du ønsker, og du kan også benytte deg av soyamelk/rismelk etc. 
Ellers - bruk ferskt og økologisk når du kan. Frosne bær kan kjøpes ganske rimelig og med god kvalitet - og næringsverdien holder seg bra. Noen juicer er veldig gode kalde, kanskje særlig variantene med melk - men husk også at smaker ofte kommer godt fram når noe ikke er helt iskaldt. Konsistensen på drikken vil variere - dersom du bruker fryste bær med banan vil drikken få en fyldigere konsistens enn hvis du bruker vannmelon og vann. Husk også at det er bedre å lage den litt for tykk først, og så tynne ut, enn å forsøke å gjøre det motsatte (selv om det så klart er kult å gå mot strømmen).

♥Pære og ris-, soya- eller kumelk.


♥Mango og ris-, soya- eller kumelk.

♥Papaya og ris-, soya- eller kumelk eller vann.

♥Galia- eller cantaloupemelon og melk.

♥Avocado og melk. Brasiliansk hit - de bruker masse sukker. Du kan godt bruke litt sukker/honning/agave. 

♥Banan og melk - deilig med kanel og/eller kakaopulver. Bra med isbiter.

♥Appelsin, gulrot, lime og vann. 


♥Appelsin, paprika, rødbete, sitron og vann.

♥Appelsin, rødbete, lime og vann.

♥Ananas, appelsin, gulrot og vann, eventuelt ingefær.

♥Appelsin, ingefær, sitron og vann.

♥Bringebær, appelsin og vann.

♥Vannmelon, ingefær og vann. 

♥Blåbær, banan og ris-, soya- eller kumelk. 


♥Blåbær, avocado og ris-, soya- eller kumelk.

Og i tillegg er det masse andre ting du kan putte i for å få en skikkelig boost, alger - for eksempel spirulina, den søramerikanske roten maca i pulverform, linfrø og andre superfrø, tørkede bær, for eksempel gojibær, nøtter... 


(Dette er kanskje under beltestedet for noen, og helt unødvendig snikksnakk for andre, men jeg klarer ikke å dy meg: ikke putt kjøpejuice oppi den ferske deilige hjemmelagde juicen din som du akkurat har brukt tid og penger på å få så fantastisk som mulig. Og ikke bruk yoghurt med smak hvis du bruker yoghurt i smoothien din. Det er fullstendig unødvendig og frarøver deg den deilige og naturlige smaken du får når du bruker fersk/naturell frukt, bær og grønt. De fleste smakssatte yoghurter som man får kjøpt i Norge inneholder jo litt frukt eller bær - men du vil også se at de har tilsatt andre ting for å få "naturlig fruktsmak" fram. Det holder ikke mål!)


Kos dere og ha en fin helg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar