fredag 18. mars 2011

Ideer til fruktdrikker i blender


Hei folkens! Er det noen som husker de fire trinnene for å lage fruktdrikker i blender? Hvis du ikke husker fremgangsmåten, eller aldri har prøvd før, og lurer: her er innlegget
Nå skal du få en liten billedpresentasjon av dagens morgensmoothie her i huset, og masse inspirasjon:
Bringebærsmoothie for to, tre ingredienser:

1 banan + 2 - 3 dl fryste bringebær (litt over 100 g) + melk/rismelk/soyamelkNedenfor følger flere forslag! Hver kombinasjon har sine smaksopplevelser, og sine gode helsemessige sider. Melk og vann kan brukes som du ønsker, og du kan også benytte deg av soyamelk/rismelk etc. 
Ellers - bruk ferskt og økologisk når du kan. Frosne bær kan kjøpes ganske rimelig og med god kvalitet - og næringsverdien holder seg bra. Noen juicer er veldig gode kalde, kanskje særlig variantene med melk - men husk også at smaker ofte kommer godt fram når noe ikke er helt iskaldt. Konsistensen på drikken vil variere - dersom du bruker fryste bær med banan vil drikken få en fyldigere konsistens enn hvis du bruker vannmelon og vann. Husk også at det er bedre å lage den litt for tykk først, og så tynne ut, enn å forsøke å gjøre det motsatte (selv om det så klart er kult å gå mot strømmen).

♥Pære og ris-, soya- eller kumelk.


♥Mango og ris-, soya- eller kumelk.

♥Papaya og ris-, soya- eller kumelk eller vann.

♥Galia- eller cantaloupemelon og melk.

♥Avocado og melk. Brasiliansk hit - de bruker masse sukker. Du kan godt bruke litt sukker/honning/agave. 

♥Banan og melk - deilig med kanel og/eller kakaopulver. Bra med isbiter.

♥Appelsin, gulrot, lime og vann. 


♥Appelsin, paprika, rødbete, sitron og vann.

♥Appelsin, rødbete, lime og vann.

♥Ananas, appelsin, gulrot og vann, eventuelt ingefær.

♥Appelsin, ingefær, sitron og vann.

♥Bringebær, appelsin og vann.

♥Vannmelon, ingefær og vann. 

♥Blåbær, banan og ris-, soya- eller kumelk. 


♥Blåbær, avocado og ris-, soya- eller kumelk.

Og i tillegg er det masse andre ting du kan putte i for å få en skikkelig boost, alger - for eksempel spirulina, den søramerikanske roten maca i pulverform, linfrø og andre superfrø, tørkede bær, for eksempel gojibær, nøtter... 


(Dette er kanskje under beltestedet for noen, og helt unødvendig snikksnakk for andre, men jeg klarer ikke å dy meg: ikke putt kjøpejuice oppi den ferske deilige hjemmelagde juicen din som du akkurat har brukt tid og penger på å få så fantastisk som mulig. Og ikke bruk yoghurt med smak hvis du bruker yoghurt i smoothien din. Det er fullstendig unødvendig og frarøver deg den deilige og naturlige smaken du får når du bruker fersk/naturell frukt, bær og grønt. De fleste smakssatte yoghurter som man får kjøpt i Norge inneholder jo litt frukt eller bær - men du vil også se at de har tilsatt andre ting for å få "naturlig fruktsmak" fram. Det holder ikke mål!)


Kos dere og ha en fin helg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar