torsdag 24. mars 2011

Selleri-, gule linser- og rødbetsuppe, og bokhvetesalat





Suppen:

Ingredienser:
200 g gule linser
1/2 sellerirot
1 vårløk
1 ts karve
1 ts løpestikke (flukturt) (hvis du har)
1 sitron
Olje til steking
Vann
Salt

1. Finhakk vårløk, hakk sellerirot. La dette surre i en gryte til vårløken har blitt myk og blank. 
2. Skyll linsene tre ganger. Ha oppi gryta med et par glass vann. 
3. Tilsett karve og løpestikke. Knus urtekrydderne med hånda eller i en morter for ekstra smak.
4. La suppa koke til linsene har kokt ganske i stykker.
5. Riv rødbetene i mens. Rør inn rødbeter, sitronsaft fra 1/2 sitron og salt på slutten. 
Det skal ikke koke etter dette, bare la det stå litt. 

Server med en ekstra sitronbåt. Også veldig godt med en klatt tykk yoghurt oppi hvis du spiser sånt. 


Salaten:

1. Kokt bokhvete.
2. Små biter squash og blomkål marinert i
3. olivenolje + himalayasalt + bløtlagte sesamfrø + dill + ingefær (og gjerne litt honning og sennep!)
4. Tomat i biter.

Tygg mange ganger og spis sakte. 

2 kommentarer:

  1. Å,du er så inspirerende i matveien! Og jeg blir glad når noen legger mye tid inn i matlagingen.

    SvarSlett
  2. :) Tusen takk! Kult hvis du blir inspirert. Spise og lage mat må man jo, så hvorfor ikke gjør det så bra og fint som mulig!

    SvarSlett