onsdag 16. mars 2011

Akkurat nå: Eurodok!


Akkurat nå starter Eurodok på Cinemateket! Jeg fant et program da jeg var på biblioteket i dag, og det er virkelig mye spennende de skal vise denne uka - fram til søndag har man mulighet til å stifte bekjentskap med nye folk, temaer, steder, sjebner... 39 filmer kan man velge mellom. Og alle de norske filmene er gratis! 

Til og med søndag kan vi utvide vår horisont med tragiske, morsomme, dramatiske, utrolige, fantastiske, inspirerende, sjokkerende, fascinerende, kontroversielle, koselige og/eller personlige dokumentarfilmer fra DET VIRKELIGE LIV. Om gamle damer fra Sverige som bader i havet året rundt, hårets betydning, historien om Berlinmuren i et kaninperspektiv, trancendental meditasjon, Triztan Gyldenløwe Vindtorn, Emanuel med ukjent identitet og uten oppholdstillatelse i Norge, Knut Sigve (55) som nekter å flytte fra moren sin, hverdagen til en hinduistisk krematør i Kerala, et møte med Nord-Korea, en brasiliansk kunstner som foreviger folk på verdens største søppelfylling, Bogotás forvandling fra skrekk til fryd, en gruppe tyske idrettsutøvere på 80-100 år. For eksempel. Du kan selv finne dine egne favoritter på Eurodoks hjemmesider.


Andre sterke anbefalinger: sol, termos og fuglekikking. 


2 kommentarer:

  1. Eurodok var nytt for meg. Så fint med tips! Er David Lynch mannen bak den om trancendental meditasjon kanskje?

    SvarSlett
  2. David Lynch er mannen som gjør at mannen dokumentaren handler om begynner med trancencental meditasjon, og så handler det om hvordan det går... Noe sånt. Den høres interessant ut. Jeg tror at trancendentalmeditasjonen fører ham ut i dypere og mørkere farvann enn det han hadde forestilt seg. Spennende!!! :) Evt. funker det ikke helt som han hadde forhåpninger om. Forhåpninger mht meditasjon er jo verdt en dokumentar i seg selv .

    SvarSlett