torsdag 25. august 2011

Natur


Det går i eksperimentering og stadige jubelrop over hva dehydratoren kan klare, samt beundring av frukt og grønt mot sollys og andre lyskilder. Det heter seg at God is in the details. Vannmelonen blir helt fantastisk i dehydratoren - særlig når man presser limesaft på først. Bananen blir også perfekt... Og grønnkålen, som sagt! Og kiwi! Og knekkebrødene med frø, urter og vårløk... Mmm. Spennende høst!

Jeg vil plukke epler og plommer! Har lyst til å lage eplemos og plommegrøt og tørke epler og plommer i dehydratoren. Og eplekake og plommeterte. Men har ikke noe tre å plukke fra. Har du? Jeg ser at det er utrolig mange trær som ikke blir plukket av her i byen, fruktene bare faller ned på gresset innenfor gjerdet og råtner. Hva skal man gjøre med sånt? Det er jo perfekt frukt, god mat, det er totalt unødvendig at det ikke blir spist. Er det ikke? Jeg etterlyser en slags ordning, en plass hvor man kan logge seg på og sjekke hvor det er trær som ikke blir plukket av, hvor det er greit og faktisk mer enn greit at man forsyner seg. Det hadde vært noe! Enn så lenge - skogen står der, og er åpen for alle - soppen og bærene står og venter på oss, for ikke å snakke om restitusjon for kropp og sjel i form av trær, busker, mose, lav, stein, frisk luft og rennende og stille vann.

3 kommentarer:

  1. Kjære Elri - jeg har masse plommer - kom til Nesodden og plukk så mye du vil!

    SvarSlett
  2. Det er jo vidunderlig! Tusen takk, Camilla! Arild og jeg tar en liten Nesodden-utflukt da, etter helga. :) Gleder meg!

    SvarSlett
  3. Å, enig. Liksom finn.no gis bort, eple og plomme. Så bra at dere kan høste litt på Nesodden!!

    SvarSlett