tirsdag 2. august 2011

Mat ute, hele tiden! Jippi!Lufter du maten så ofte du skulle ønske? Jeg elsker å spise ute. Vi nyter mange måltider i det fri, i parkene, på gressflekker rundt omkring og så klart på takterrassen. Det å spise sin matpakke ute i naturen er så klart en klasse for seg. Men, i år er det bysommer, og Gressholmen og marka er det nærmeste jeg har kommet vill natur på lenge. I dag hadde vi takfrokost; nybakte rundstykker, eggerøre, arametang, tomat og kaffe. Brunost og kirsebærsyltetøy.

Byen ser fredelig ut, men det som nettopp har hendt her og ute på den lille øya glemmer vi ikke uansett. Fra taket kan man nesten ikke se forskjell, man kan bare vite, og kjenne. Vi ser at de holder på å arbeide på regjeringsbygget, mye av det er dekket til. Og jeg tror det er flere helikopte i lufta enn det pleier. Mens vi spiste frokost var det masse svaler som hadde en spektakulær flyveforestilling for oss. En diger skyhest hvilte på den blå himmelen, og ble etter en stund til en kongepuddel. Naboenes klesvask fikk soltørke i den varme vinden.

7 kommentarer:

 1. Synes ofte at maten smaker bedre når jeg spiser den ute, og det er noe jeg vil prøve å gjøre oftere.
  Og så fint med takterrasse!Dere har en fantastisk utsikt!

  SvarSlett
 2. Enig! Frokost i det fri er frihet og hygge, luft er definitivt prikken over egget, og det er så underbart når sola reflekteres i kaffekoppen.

  SvarSlett
 3. Så godt og så fint Elri
  -med frukost i sol!

  så merkelg å tenke på,
  at du ser på oppyggningsarbeidet av regjeringsbygget.
  -men som du skriv, ´man kan bare vite, og kjenne´

  Storklem herifrå

  SvarSlett
 4. h - ja, det har vi! Jeg vet at du kommer til å være oppe på taket en gang. Det blir kult.

  musikana - mmmmmm---- ja! Sol i kaffen er magisk! :) Wow. Sol - kaffe - verden - livet. Jeg tuller ikke. Jeg gjør oftest ikke det når jeg bruker store ord.

  Rosa+epler - Ja. Så utrolig rart. At vi skal alle dø. Må leve mest mulig, så inderlig som vi kan. Ikke sant? Stor klem!

  SvarSlett
 5. Nydelig! Det er så fint på taket ditt, Elri. Og Oslo er så fin i solen! Jeg har spist flere matpakker utendørs på fjellet den siste uken. Og i går spiste jeg middag utenfor en liten hytte ved en liten innsjø.

  SvarSlett