mandag 28. mars 2011

Gresskarcurry, linsespire- og appelsinsalat og urtesaus










Gresskarcurry:

Hakket løk (1 stk), hvitløk (en hel kinesisk), ingefær (2-3 cm!) og chili (1!) stekes i olje i en gryte. Tilsett noen spiseskjeer curry-pulver - jeg brukte Hot Madras curry powder. (Det er fantastisk å lage sin egen curry-blanding også!)
Ha oppi 1,5 boks kokosmelk, og litt gurkemeie. Tilsett gresskar (jeg brukte et helt flaskegresskar til fem personer, se bildet) i store biter. Skjær aromasopp (eller champignon) i skiver. Stek dem i en panne. Når gresskaret er nesten helt mørt kan du tilsette soppen, saften av en lime og salt. Server med ris, urtesaus og en god salat.

Urtesaus:

6 spiseskjeer yoghurt haes oppi en bolle, rør. Tilsett en ss sitronsaft og litt zitronzest, altså det gule på skallet (dersom du skal gjør det bør sitronen være økologisk!), en raus mengde finhakket mynte og koriander. Salt. Rør. Vil du ha sausen skikkelig ordentlig god, blend den! Da blir den tynnere, og smaken fra urtene kommer fantastisk bra fram.

Salaten:

Lag en seng av en valgfri grønn salat på et stort fat. Skjær appelsin (jeg brukte blodappelsin) i tynne, passe store biter. Paprika i tynne ringer/strimler. Skyll linsespirene. (slik kan du spire linser og frø selv!)
Skyll og riv en liten bunt bladpersille. Fordel appelsin, paprika, linsespirer og bladpersille utover salatsenga.

Inviter de fineste folk, og ha en fest.

4 kommentarer:

  1. Jippi, du skriver fremdeles blodappelsin! Jeg liker det ordet, og irriterer meg over at det ikke lengre er noen butikker som selger blodappelsiner, de selge bare "røde appelsiner"!

    SvarSlett
  2. Ja! Jeg vet. Det er veldig rart. Særlig siden det fortsatt spises kjøtt, kanskje! Blodappelsin er det uansett. :)

    SvarSlett
  3. Nam! Jeg var heldig nok til å få introdusere gresskar til smaksløkene til hele to personer idag ved hjelp av denne retten. Takk for maten!

    SvarSlett
  4. Jippi! Det er jo helt fantastisk! Takk for maten!

    SvarSlett